Coșul meu

0 produse

Sfaturi de ingrijire a florilor

Sfaturi de ingrijire a florilor proaspete

Desi florile inspira viata si creaza buna dispozitie, trebuie sa fii constient ca ele sunt in primul rand produse perisabile si necesita ingrijire. Pentru a te bucura de frumusetea si prospetimea florilor timp cat mai indelungat, iata cateva din cele mai simple sfaturi de urmat:

1. Umple vaza cu apa proaspata pana la jumatatea ei si adauga hrana pentru flori. Aceasta se gaseste in florarii sub forma de pliculete. Aceasta nu este necesara, insa poate asigura o mai buna hidratare a tulpinilor si curata apa de bacterii. Nu arunca pastile de aspirina in apa din vaza si nici alcool pentru a curata apa de bacterii in lipsa hranitorului de flori. In schimb, ai putea mai bine sa adaugi cateva picaturi de inalbitor care se afla mai la indemana oricui pentru a avea acest rezultat. 

2. Inainte de a introduce florile in vaza, elimina frunzele care s-ar putea afla sub nivelul apei din vaza si taie 1-2 cm din tulpinile lor, preferabil efectuand o taietura oblica. Repeta aceasta procedura zilnic in timp ce schimbi apa pentru a prelungi durata de viata a florilor.

3. Dupa ce ai asezat florile in vaza, pune vaza intr-un loc ferit de bataia directa a soarelui, chiar intr-un loc racoros si supravegheaza florile. Nu le lasa in voia sortii. Adauga apa in vaza sau schimb-o zilnic, intrucat florile, in special crinii sau trandafirii, au nevoie de multa apa. 

4. Chiar daca suna usor exagerat pentru unii, nu ezita sa vorbesti cu florile. Ele au nevoie de atentia ta. Asa cum fiecare om are nevoie de atentia celor dragi, asa si florile simt atunci cand sunt ingrijite cu dragoste si te rasplatesc.  


Instructiuni de pastrare a trandafirilor criogenati

  1. Fereste-i de umezeala si de un mediu umed, cum ar fi baia sau langa chiuveta in bucatarie
  2. Nu trebuie udati sau stropiti cu apa
  3. Fereste-i de bataia directa a soarelui
  4. Nu ii tine in bataia directa a aerului conditionat
  5. Nu aplica parfum peste ei pentru a mirosi
  6. Nu supune trandafirul la socuri
  7. Fereste-i de praf
Comanda telefonica