Discussion – 

0

Discussion – 

0

Terapia prin plante: cum te pot ajuta anumite plante să te concentrezi mai bine

Cu siguranță te-ai întrebat cum poți îmbunătăți capacitatea de concentrare și productivitatea la locul de muncă.

Ei bine, există o soluție la îndemână care îți poate oferi energie și vigilență pe durata întregii zile.

Este vorba despre flori și plante care, prin parfumul și energia pe care le emană, îmbunătățesc substanțial atmosfera și performanța cognitivă.

Unul dintre aceste exemple este gardenia, care prin florile sale parfumate stimulează activitatea creierului și poate funcționa ca un antidepresiv. Nu doar că îți va da un plus de energie, dar te va ajuta și să generezi noi idei, să găsești rezolvarea la anumite probleme.

De asemenea, lavanda este o plantă care poate crește vigilența și poate ajuta la calmarea durerilor de cap și a stărilor de nervozitate. Un buchet cu lavandă sau chiar o planta de lavandă te va ajuta să te concentrezi mai ușor la ceea ce ai de făcut deoarece crește vigilența.

Trandafirii sunt printre cele mai bune flori pentru a-ți îmbunătăți concentrarea și energia, și pot fi așezați pe biroul tău sau în încăperea în care lucrezi.

Orhideele sunt și ele ideale pentru a-ți îmbunătăți performanța cognitivă, deoarece produc oxigen atât ziua, cât și noaptea, și reduc stresul și anxietatea. Potrivite pentru casă și locul de muncă deopotrivă, orhideele sunt ușor de îngrijit și au calitatea de a-și păstra o perioadă foarte lungă florile.

În plus, plantele aromatice precum rozmarinul, menta și busuiocul au capacitatea de a-ți crește capacitatea de concentrare.

Încercați să așezați o vază cu flori sau o plantă pe biroul vostru, în încăperea în care lucrați sau în locul în care copiii își fac lecțiile, pentru a profita de beneficiile pe care le oferă.

 Odată ce ați încorporat aceste elemente în mediul vostru de lucru, veți fi surprinși de cât de mult vă pot îmbunătăți energia și productivitatea.

admin

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

X
Call Now Button
Coșul Meu
Coșul tău este gol.

Coșul tău e gol, se pare că nu ai ales nimic.